Biletinizi Hemen Alın

26 Ağustos 2013 Pazartesi

400 TL’ye bilet olmazsa 19 TL’ye de ucuz uçak bileti satamayız

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, "Tavan aşağı çekilirse, taban yukarı çıkar" dedi. Haybat'ın bir kötü haberi daha var: Dolardaki artış maliyeti yükseltti. Biletlere yüzde 5 zam yolda.

ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE

ULAŞTIRMA Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde, uçak bilet fiyatlarıyla ilgili yaptığı "Tavan fiyat belirlenebilir" açıklaması, havacılık sektöründe endişe yarattı. Özellikle bayram dönemlerinde bilet fiyatlarının 2-3 katına çıkması nedeniyle gündeme gelen konuda Bakan Binali Yıldırım, uçak bilet fiyatlarında akaryakıt ve et fiyatlarında da gündeme geldiği gibi, tavan fiyat uygulamasına gidilebileceğinin altını çizmişti.

SEKTÖRE ZARAR VERİR

Kulislerde iç hatlarda 'tavan fiyat uygulamasınun Kurban Bayramı'ndan önce başlayacağı konuşuluyor. Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, 400 TL'ye de 19 liraya da bilet sattıklarını belirterek, "Eğer tavanı aşağı çekerseniz tabanı da yukarı çekersiniz. 400 liraya satmazsak 19 liraya da ucuz uçak bileti satamayız" diye konuştu. Tavan fiyat uygulamasının sektöre zarar vereceğini ifade eden Haybat, "Özel havayolu şirketlerinin iç hatlarda tarifeli uçmaya başlamasından sonra Türkiye nereden nereye gelmiş buna bakmak lazım. 2003'te iç hat bilet fiyatları üzerindeki deprem yardımı vergisi gibi ek vergiler kaldırılmış, o zaman 5-6 milyon olan yolcu sayısı şimdi 140 milyona gelmiş. Demek ki birşeyler doğru yapılmış. Şimdi bu uygulama sektörün yakaladığı bu ivmeye sekte vurmak olur" diye konuştu.

DOLARLA BERABER BİLET FİYATI DA ARTAR

Doların 2 TL'yi görmesinin de sektörde maliyetleri olumsuz etkileyeceğini ifade eden Haybat, "Kurdaki artış yüzde 10. Bunun yarısı kadar bilet fiyatlarına yansıma olur" dedi.

TOPLAM MALİYETİN YÜZDE 40'I YAKIT

Bugün havayolu şirketleri için en önemli maliyet kalemi açık ara yakıt. Son yapılan hesaplamalara göre yakıt maliyeti toplam maliyetin yüzde 40'ına yaklaşabiliyor.

Pegasus yurtiçindeki birçok farklı noktaya 19 liradan başlayan fiyatlarla uçuyor. Fakat  diğer tüm havayolu şirketlerinde olduğu gibi bu fiyatlarla uçabilmek için uzun bir zaman önce bilet almak gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ucuz Uçak Bileti