Biletinizi Hemen Alın

31 Ağustos 2013 Cumartesi

Cengiz Topel’de Bora Jet 2,5 milyon dolar zarar etti!

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) tarafından Kocaeli Sanayi Odası'nın Uluslar arası Fuar alanında yapılacak olan SANTEKS'13 Fuarı ve Cengiz Topel Havaalanı ile ilgili dün Ramada Otel'de sivil toplum kuruluşları, çevre illerin sanayi ve ticaret odalarının katılımı ile toplantı yapıldı. Toplantının Cengiz Topel Havaalanı ile ilgili kısmına AKP İl Başkanı Mahmut Civelek ve Anadolu Jet'in Başkanı İbrahim Doğan katıldı. Sanayici ve iş adamları Cengiz Topel'in bu bölgenin havaalanı merkezi olmasını isterken, ilk uçuşun 2 Eylül'de saat 10.30'da yapılacağı açıklandı.

FUARA HERKES DESTEK VERMELİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz, SANTEKS'13 ve Cengiz Topel Havaalanını ile ilgili herkesin görüşünü almak istediklerini kaydetti. Sadece Kocaeli'nin değil, bölgedeki sanayi ve ticaret erbaplarının desteği ile yapılan organizasyonların daha anlamlı olacağını ifade eden Karagöz, ortaya çıkan birliktelikten Fuar ile ilgili önemli destek alacaklarına inandıklarını kaydetti. Anadolu Fuarcılık temsilcisi Ali Tomi SANTEKS 13 Fuarı ile ilgili detaylı bilgi verdi. KOTO, KSO ve bölgenin ticaret odaları yapılacak fuara katkı sağlama noktasında yapılacak çalışmaları tartıştı.

UYGUN FİYAT VE SAATTE UÇUŞ İSTİYORUZ

KOTO Genel Sekreteri Oktay Baltalı, Cengiz Topel Havaalanı ile ilgili hazırladığı sunumu yaptı. Yapılan çalışmada Erzurum, Trabzon, Antalya, Diyarbakır, İzmir, Samsun illerine uçuş taleplerinin olduğunu belirten Baltalı, "Yeniden uçuşların başlaması için uygun saatte uçuşlara, uygun fiyata ihtiyaç vardır. Bunu yapabilmek için herkesin destek vermesi gerekiyor. Biz ucuz uçak bileti satmak istiyoruz" dedi. Anadolu Jet'in Başkanı İbrahim Doğan, öncelikle bölgenin odalarını, Sivil toplum kuruluşlarını dinlemeye geldiklerini kaydetti. Ankara'yı THY'nin tüm Anadolu illerine geçiş merkezi haline getirdiklerini ifade eden Doğan, yapılan fizibilite çalışmaları ile uçuşların güzergahını belirlediklerini söyledi.

İLK UÇUŞ 2 EYLÜL'DE

Kocaeli'den Ankara'ya 2 Eylül için şu anda 59 liraya bilet alınabileceğini söyleyen Doğan, aktarma ile başka illere gitmenin bedelinin toplam 99 lira olduğunu kaydetti. ilk uçuşun 2 Eylül'de Ankara'dan Kocaeli'ye saat 08.45'te yapılacağını belirten Doğan, Kocaeli'den Ankara'ya ise saat 10.30'da uçuş yapılacağını kaydetti. Açıklamaların ardından sanayici ve ticaret adamları Cengiz Topel'e çevre illerden servis talep etti. Havaalanının pistinin geliştirilerek, dünyanın her yerine uçuşların başlaması gerektiğini belirten Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, "Biz artık ufkumuzu geliştirerek geleceğe yönelik bir yatırım olarak burayı tasarlamalıyız" dedi.

SAHİP ÇIKARSANIZ BU İŞ OLUR

Sadece Ankara'ya uçuşların yapılması ile havaalanında uçuşları sürdürmenin mümkün olmadığını ifade eden iş adamları, uçuş saatlerinin iyi belirlenmesi ve aktarmaların kaldırılması gerektiğini kaydetti. KOSİAD Başkanı Kubilay Kırman, "Az ile yetinmeyelim. Sabahı Gökçen'in yerine geçmek istiyoruz. Anadolu'nun küçük bir havaalanı olmak istemiyoruz" dedi. Cengiz Topel'e sahip çıkmak gerektiğini ifade eden AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, "Bu birliktelik ile çok güzel işler yapabiliriz. Siz benim arkamda durursanız, işe sahip çıkarsanız bu iş sonuçlanır. Birlikte ekipler yaparak tüm illeri gezelim" dedi.

SİYASİ DESTEK BÜYÜK

Bora Jet'in Genel Müdürü Kadir Peker, 2,5 milyon dolar zarar ettikleri için uçuşları bitirdiklerini belirtti. Uçuşların bitirilmesi noktasında Anadolu Jet ile sürekli görüştüklerini belirten Peker, "99 lira çok iyi bir destek. Tüm maliyetleri 91 lira tutuyor ve KDV eklendiğinde bu 110 lirayı buluyor. Gerçekten çok büyük bir hizmet veriliyor. Böyle bir durumda özel şirketlerin burada barınması imkansız. Siyasi otorite Kocaeli'ye büyük destek vermiş demektir bu" dedi. Toplantının sonunda tüm talepleri toplayan Anadolu Jet'in Başkanı İbrahim Doğan, havaalanında iyileştirmelerin yapıldığını ve bunların devam ettiğini kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ucuz Uçak Bileti