Biletinizi Hemen Alın

26 Ağustos 2013 Pazartesi

İş Garantili Pilot Yetiştirme Eğitim başvuruları başladı

Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nden müjdeli haber geldi. Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile Türk Hava Yolları arasında yapılan 'İş Garantili Pilot Yetiştirme' eğitimi başlıyor. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban yaptığı açıklama ile müjdeyi verdi. Tük Hava Kurumu Üniversitesi ile Türk Hava Yolları arasında yapılan anlaşma kapsamında, tüm üniversite mezunları pilot olmaya değil, yüksek lisanslı pilot olmaya davet ediliyor.  İş garantili pilot yetiştirme eğitim programı, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı güz yarıyılında Ankara, İstanbul ve İzmir Kampüslerinde İngilizce Olarak açılacak.  THY'de İş Garantili Pilotluk Eğitimine ve Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvurular ise  29 Temmuz - 15 Eylül 2013 tarihleri arasında alınacak.

FALİYETLER DEVAM EDİYOR

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, havacılık sektöründeki istihdam açığını kapatmak için faaliyetlerini sürdürüyor. Mezunlarına Türk Hava Kurumu ve saygın havacılık şirketlerinde iş imkanı sunan THK Üniversitesi,Türk Hava Yoları'nda 'İş Garantili' Pilot Yetiştirme Programı başlatıyor...

Pilotlukta istihdam açığı bulunduğunu ve Türkiye'de görev yapan pilotların yakalaşık bin tanesinin yabancı uyruklu olduğunu hatılatan Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban açtıkları yeni program ile bu alandaki açığın kapatılmasında önemli bir katkı sağlanacağını söyledi.

THY ile THK Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, yüksek lisanslı pilotlar THY kokpitlerinde yerlerini alacak. THY'nin belirlediği kriterler çerçevesinde yetiştirilecek pilotlar Ekim ayından itibaren eğitimlere başlayacak. Sektörde yüzlerce işsiz mezun pilotun aksine THK Üniversitesi'nde yetiştirilecek pilotlar, mezuniyetten sonra iş bulamama korkusu yaşamayacak. Protokol çerçevesince THY'nin kriterlerine uygun olarak yetiştirilecek pilotlar doğrudan THY'de istihdam edilecek. Eğitimler Ankara,İzmir ve İstanbul'da verilecek.

PİLOTLUK EĞİTİMİNE KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Başvuru kriterlerini THY'nin belirlediği pilotaj eğitimine katılabilmek için 30 yaşın altında olmak gerekiyor. Üniversitelerin mühendislik fakültelerinden mezun olma şartının arandığı adaylar, programa kabul edilmeden önce THY'nin uyguladığı DLR sınavlarına tabi tutulacak. Bu sınavları geçemeyenler programa kabul edilmeyecek. Pilotaj eğitimi için öncelikli şartlardan biri de İngilizce bilmek olacak. İngilizce TOEFL puanı 75'in altındaki adaylar alınmayacak. Programa katılmanın bedeli ise 115 bin dolar olacak. Bu şartları karşılayan adaylar iki yıl sürecek eğitimin sonunda THY kokpitinde yerini alacak.

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Başvurular Türk Hava Kurumu sayfasından online yapılacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ucuz Uçak Bileti