Biletinizi Hemen Alın

22 Ağustos 2013 Perşembe

Uçakta Unutulan Eşyalar

Avrupa'nın bir numaralı uçak bileti arama motoru Skyscanner, bu kez yolcuların uçaklarda unuttukları eşyaları araştırdı. Sonuçlar oldukça ilgi çekici. 700'den fazla kabin görevlisinin katıldığı son ankete göre, canlı papağan, cam göz protezi ve bir torba kum her yıl uçaklarda unutulan ilginç eşyalardan birkaçı.

Seyahat etmek isteyenlere 1000'i aşkın havayolunun milyonlarca rotası için en kısa yoldan, en uygun fiyatlı uçak bileti alternatiflerini sunan Skyscanner, 700'den fazla kabin görevlisi arasında gerçekleştirdiği anket ile yolcuların uçakta unuttukları eşyaların listesini çıkardı. Anket sonuçlarına göre yolcular uçakta evcil hayvanlarını bile unutabiliyor. Unutulan hayvanlar arasında kurbağa, kaplumbağa hatta şahin bile var.
Yolcular Bunları Unutmayı Nasıl Başardı?


Yolculuktan sonra uçakta takma diş, iç çamaşırı, cam göz protezi ve protez bacak bulabilen kabin görevlileri, bazen kendilerine "Yolcular bunları unutmayı nasıl başardı?" diye sorduklarını itiraf ediyor. Uçakta bırakılan gelinliğin ise düğünden önce geline ulaşmış olduğunu umuyorlar. Bulunan diğer ilginç eşyalar arasında kum torbası, bir kağıda yazılmış evlilik teklifi ve paketlenmemiş bir adet yumurta da var.
Pasaport En Çok Unutulanlardan


Tüm bu ilginç eşyaların yanı sıra, seyahatin olmazsa olmazlarından pasaport da yolcuların unutkanlığından nasibini alıyor. Yolcuların yaklaşık yüzde 25'i uçaklarda pasaportlarını unuturken, yüzde 23'ü cep telefonlarını, yüzde 21'i ise kitaplarını unutuyor.

Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök "Hepimiz bazen uçaklarda eşyalarımızı unutabiliyoruz. Ancak anketin sonuçları bizi bile şaşırttı. Pasaportların cep telefonlarından ve hatta kitaplardan bile daha fazla unutulması ise oldukça ilgi çekici. Yolculuk sonunda bir şey unutmadığınızdan emin olmak için uçaktan inmeden önce koltuğu, koltuğun ceplerini ve yerleri kontrol etmeyi mutlaka alışkanlık haline getirmek gerek." dedi.

 

Uçaklarda Unutulan İlginç Eşyalardan Birkaçı

    Papağan
    Protez göz
    Protez bacak
    Takunya
    Bir kutu kurutulmuş balık
    Ayakkabı teki
    Gelinlik
    Bir torba elmas
    Peruk
    Bir torba soğan
    Kelepçe
    Kontrbas
    Bir adet yumurta
    İç çamaşırı
    Kurbağa
    Yazılı evlenme teklifi
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ucuz Uçak Bileti