Biletinizi Hemen Alın

27 Ağustos 2013 Salı

Vatandaşın THY Çilesi! Son Dakikada Sefer Değiştirdiler!

Havayolu şirketleri doluluk oranlarını yüksek tutmak ve son dakika iptallerinde gelir kaybı yaşamamak için kapasitesinden fazla bilet satıyor. İstanbul Atatürk Havalimanı 'nda Türk Hava Yolları (THY) ile seyahat edecek bazı yolcular bu "Overbook" kuralı nedeniyle THY tarafından, diğer seferlere kaydırılıyor.

Overbook, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) kurallarına göre havayolu şirketleri uçağın kapasitesinden fazla bilet satabiliyor. Bu kuralda amaç, son dakikada iptal olan veya uçağa gelmeyen yolcular nedeniyle havayolu şirketlerinin zarar etmesini önlemek. Overbook uygulaması nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün akşam sıkıntılı anlar yaşandı. Mağduriyetlerinin giderilmesi için ilgili ofislerin önünde beklemek zorunda kalan yolcular, zaman zaman görevlilerle tartışmalar yaşadı.THY bu yolcuları mağduriyetini önlemek için otellerde ağırlarken bir sonraki seferlerle gidecekleri yere uçuruyor.

THY'nin tarifeli seferiyle önceki akşam Frankfurt'a gidecek olan ancak overbook mağduru olan Ayşe Dinçkal, uçağının kalkışına iki saat önceden havalimanına gelmesine rağmen fazla bilet satışı yapıldığı için uçamadığını belirterek " Beni bir gün sonraki sefere aktardılar. İki buçuk saattir bekliyoruz burada. Öneri olarak ağzımızı kapatmak için biletimi verdiler. 400 Avroluk da çek verdiler. Ancak bir günümüz yandı burada" diyerek şikayetini dile getirdi. Ailesi ile birlikte Stuttgart'a gidecek olan Uğur Kula ise "Havalimanı'na dört saat önce geldik. Kontuar açılmadı. Çocuklu bir aileyiz. Uçuşa üç dört saat önce gelmemize rağmen beş kişiyi yaklaşık üç saat içerisinde baktılar. Bize söylenen sebep uçakta fazla bilet satılmış. 200 kişilik uçağı 250 veya 270 kişilik bilet satılmış. Biz altı ay önceden biletimizi aldık. Bize söylenen şu bizim biletlerimizi verdiler. 400 Avroluk çek verdiler. Bir daha bu sıkıntıyı yaşamak istemiyorum.THY ile bir daha uçmak istemiyorum" dedi. 14 kişilik arkadaş grubu ile tatilini İstanbul'da geçiren ancak Paris'e uçamayan Del Valle, İstanbul'da harika bir tatil geçirdiklerini uçuşunun başka sefere kaydırıldığını belirterek bilet değişikliği ve pasaport işlemleri için grupça beklediğini dile getirerek sıkıntılarını belirtti.


Uzmanlar yolcuların uçuşların yoğun olduğu dönemde bu tür durumlarda mağdur olmamaları için havalimanına erken gelerek check-in işlemlerini yaptırmalarını tavsiye ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ucuz Uçak Bileti