Biletinizi Hemen Alın

16 Eylül 2013 Pazartesi

Avrupa'da uçak bileti fiyatları ucuzlayacak!

Avrupa Birliği ulaştırma ve taşıma bakanlarına sert çıkan İATA ve Canso kurumları, Brüksel'in uçak biletleri konusuna acil olarak yeni bir düzenleme getirmesini isted.

Uçak şirketlerinin tamamını kapsayan vakıf İATA ve hava trafik kontrolünden sorumlu kurum Canso, ortak başlattıkları çalışma ile uçak yolcularının yüzünü güldürmek istiyor. Son dönemlerde uçak şirketlerinin özellikle bayram ve tatil gibi özel günlerde uçak fiyatlarında uyguladıkları yüksek ücretlerin ele alınmasını savunan kurumlar, bilet fiyatlarının ödenebilir olması gerektiğinin altını çizdi.

Litvanya'da gerçekleşen toplantıya katılan her iki kurumunda temsiclilerinin Hollandalı olduğu belirtildi. İATA kurumunun temsilcisinin eski KLM CEO'su Peter Hartman ve Canso kurumunun başkanının, Hollanda hava trafik kontrolünün müdürü Paul Riemens olduğu bildirildi.


Yurt dışı uçuşlarda ucuz uçak bileti bulmak isteyen yerli yolcular, kalkış ve varış noktalarının Türkiye ile ilgisi olmadığı uçuşlardan bilet alırken yabancı firmalardan ve oranın IATA indirimlerinden faydalanarak daha ucuza uçak bileti alabilecekler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ucuz Uçak Bileti