Biletinizi Hemen Alın

26 Eylül 2013 Perşembe

Uçak bileti fiyatlarında tavan fiyat dönemi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğünde 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası Sonuç Bildirgesi’nin açıklandığı toplantıda gelen sorular sonrası uçak biletlerinde büyük ihtimalle bayram sonrası tavan fiyat uygulamasına geçeceklerini açıkladı.

Bu çalışma için havayolu şirketleriyle beraber yol aldıklarını belirten Yıldırım, 1 yıl boyunca iç hat uçuşlarında gerçekleşen fiyatları taraklarını ve ortalama bir uçuş bilet fiyatı çıkarttıklarını ifade etti. Bakanın verdiği bilgilere göre çalışma şu anda tamamlanmış durumda ve karar aşamasına gelindi.

Bakan Yıldırım çalışma boyunca tavan fiyat uygulaması kadar, bu uygulama ile beraber seyahatlerin aşırı ucuzlamamasına da dikkat ettiklerini belirtti: “Burada dikkat etmemiz gereken konu; tavan fiyat koyduğumuzda ucuza seyahat etmenin önüne de geçmemiz lazım. Yukarıda sınır koyduğunuz zaman 100 liranın altında satılan biletlerin de daha yüksek bedele çıkma riski var, ona da dikkat ediyoruz. Ama bizim için öncelikli olan vatandaşımızın mağdur olmaması. Havayolu şirketleri de bu konuda sorumluluklarının bilincindeler. Böylece hep birlikte hem sektörü zora sokmayacak ama aynı zamanda vatandaşı rahatlatacak bir uygulamayı getirmiş olacağız. Böylece fırsatçıların da önüne geçmeyi hedefliyoruz”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ucuz Uçak Bileti