Biletinizi Hemen Alın

23 Ağustos 2013 Cuma

Hava-iş'ten 100. Gün Açıklaması

Hava-İş Sendikası THY'de sürdürülen grevin 100. gününde yapılan Başkanlar Kurulu toplantısı sonrası alınan kararlarla ilgili olarak açıklama yaptı. Açıklamada ,THY Teknik A.Ş'de ve TEC'de (Turkısh Engıne Center) resmi arabulucu sürecinin de uyuşmazlıkla sonuçlandığını ve grev kararı alınma sürecine gelindiği belirtildi.

Hava-İş Başkanlar Kurulu tarafından yapılan açıklamada Beyrut'da kaçırılan pilotlar için de uluslararası sendikalara başvurulduğu belirtilerek, " Değerli iki pilot üyemizin Suriye'deki iç savaşta hesaplaşma içindeki gruplarca kaçırılarak pazarlık konusu yapılması ne yazık ki bu savaş politikalarına bulaşılmasının bir yansıması olarak bizleri derinden üzmüştür. Dileğimiz iki üyemizin sağ ve sağlıklı olarak ailelerine geri dönmesidir. Sendikamız bu konuda uluslararası üst örgütü ITF ve bağlı Ortadoğu Bölge Birimi ve Lübnan Taşımacılık Sendikası'na gerekli bilgileri vererek çözüm için talepte bulunmuştur" denildi.

Barselona ve Mahchester United'den sonra Borissia Dortmund'un da sponsorluk anlaşmasını sona erdime noktasına geldiğini iddia eden Hava-İş açıklamasında şöyle denildi:"Barselona ve Manchester United'dan sonra aldığımız haberlere göre Borissa Dortmund'un da sendikal hak ihlalleri ve haksız işçi çıkarmaları yapan bir şirket kanısına vararak sponsorluk sözleşmesini sona erdirme noktasına gelmesi şirketin markasının nasıl yıpratıldığının göstergesidir. Şirketin getirildiği bu duruma elbette üzülüyoruz.."

THY'de grevin 100. gününde direncin ve mücadelenin sürdürüldüğünün belirtildiği açıklamada, "THY grevi onurumuzdur . Bugün gelinen noktada en büyük çarpıtma sorunun Hava-İş ve THY yönetimi arasında basit bir kavga olduğuna yönelik sürdürülen çok bilinçli bir propagandadır. Bu tamamen yalandır" denildi.

TOPÇU'YA ÇAĞRI

Hava- İş Sendikası THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'ya da bir çağrı da bulunarak toplu iş sözleşmesini hemen imzalayabileceklerini belirterek açıklamada "Tüm beyanlarında idari maddeler anlamında 23. Dönem sözleşme metnini işçilerin hiçbir hak kaybı olmadan imzalayalım diyen Sayın Hamdi Topçu' ya açık çağrımızdır. Madem sözlü garanti veriyorsunuz, 23. Dönem sözleşmenin atıf yaptığı geçerli prosedür olan, PR.01.70.07 No'lu prosedürünün, eski şekliyle (yani içinde 36 saatlik ER dinlenme hakkı da bulunan) 24. Dönemde de geçerli olduğunu beyan eden protokolü yapalım toplu iş sözleşmesini bugün imzalayalım. Eğer bu sözünüzü de yerine getirmekten imtina ediyorsanız bunu hemen açıklayın ki, gerçekler herkesçe öğrenilsin…"denildi.

Grevin biteceğini ve THY 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin geriye gidiş olmadan masada imzalanarak sonuçlandırılacağını belirten Hava-İş açıklamada son olarak Aralık ayında yapılacak olan Genel Kurul için ise şöyle denildi: "Hava-İş genel kurulunda her zaman olduğu gibi tamamen demokratik mekanizmalar işletilerek işyeri delege seçimleri ile genel kurul seçimleri dışarıdan hiçbir gücün baskısına ve etkisine izin verilmeyecek olgunlukla yapılacaktır. Ana Tüzüğümüz gereği işyerlerinde demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan delege ve şube seçimleri, tüzük yasal takvimi çerçevesindeki duyurularımız ile belirtilecek tarihlerde gizli oy açık sayım esasına göre yapılacak, bu iradeye herkes saygı gösterecektir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ucuz Uçak Bileti