Biletinizi Hemen Alın

23 Ağustos 2013 Cuma

Jet Travel Emirdağlıları Üzdü!

Brüksel'de faaliyet gösteren ve son günlerde hakkında birçok iddia ortaya atılan Jet Travel firması ülke gündemine geldi. Brüksel'de Emirdağlıların yoğunlukla yaşadığı Schaerbeek bölgesinde faaliyet gösteren ve Nisan ayında iflas ettiği bildiriminde bulunan firmanın, hayali uçak bileti ve otel rezervasyonu sattığı iddia ediliyor. Firma tarafından satılan bilet ve rezervasyonların karşılığının olmadığını gören müşteriler ise geçtiğimiz haftadan bu yana Brüksel polisine durumla ilgili şikayette bulunuyorlar.

Brüksel'e en ucuz bilet ne kadar?

Sadece Brüksel bölgesinde 100'e yakın şikayetin iletildiği şirketle ilgili ülkenin diğer bölgelerinden gelen şikayetler hakkında ise henüz bir bilgi bulunmuyor. Geçtiğimiz haftaki araştırma sonucunda şirketin sebep olduğu zararın 20.000 Euro olduğu tahmin edilirken, bu hafta artan şikayetler ve yeni gelişmeler karşısında resmi makamlar net bir rakam ise veremiyor. Bazı kaynaklar ise durumun milyon Eurolar ile ifade edilebileceğini söylüyor.

Şirketin bilet ve rezervasyonlarının karşılığının olmaması sonucu birçok Emirdağlı mağdur duruma düşerken, tatil dönüş planlarını yeniden düzenlemek zorunda kalıyor. Artan talepler karşılık vermeye çalışan bilet firmaları ise mağdur vatandaşları, Brüksel'e yakın Eindhoven, Köln havalimanlarına yönlendiriliyor. Yaşanan olaylar sonrasında geri dönüş hazırlığı yapan birçok gurbetçi ise biletlerini kontrol ettirmek üzere seyahat firmalarına başvuruyor.

Ağustos ayı son haftasında ise Türkiye'den Brüksel'e giden en ucuz biletlerin 800 TL'den başladığı, ancak bu biletlerin Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan veya Rusya aktarmalı uçuşlara ait olduğu ifade ediliyor. Direkt uçuşların ise en az 1000 TL'den başladığı bildiriliyor. Bilet fiyatlarının ise Eylül'ün ikinci haftasından itibaren düştüğü söyleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ucuz Uçak Bileti