Biletinizi Hemen Alın

22 Ağustos 2013 Perşembe

Zafer Havalimanı'ndan Yurtiçi Uçuşları Kalkıyor!

Geçtiğimiz yıl kasım ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Zafer Bölgesel Havalimanı'ndan yurtiçi yolcu taşıyan tek havayolu firması da 6 Eylül tarihinden itibaren seferleri durduracağını açıkladı. Kütahya ile birlikte Afyonkarahisar ve Uşak illerine hizmet vermesi planlanan havalimanına; yabancı bir havayolu firması haftada birgün Düsselldorf bağlantılı, Pegasus Havayolları'da hergün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı bağlantılı sefer düzenliyordu. Pegasus'un seferleri durdurmasında yetersiz yolcu sayısının önemli rol oynadığı düşünülüyor.


Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, ulaşım ağının olmadığı bir ilin haritada olmayacağına dikkat çekti. Başkan Nafi Güral, düzenlediği basın toplantısında, Zafer Havalimanı'nda uçuşların iptal edilmemesi için bölge halkının yolculuklarını havayolu ile yapmasını önerdi.



Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine Zafer Havalimanı'nın hizmet verdiğine dikkat çeken Gürali bu illerin de havayollarını kullanmaları için gerekli kurum ve kuruluşlarla görüş alışverişinde bulunduklarını ifade ettiği açıklamasını şöyle sürdürdü: "Takdir edilir ki ulaşımı olmayan yer "haritada yok" demektir. İstediğiniz kadar güzel, zengin yerlerin sahibi olun. Eğer oraya ulaşamıyorsanız orası sizin değildir demektir. Günümüzde ulaşım denilince havayolu akla geliyor. Karayolu ile ulaşım artık insanlara ilginç gelmiyor. Türkiye'nin dünyaya bağlanması ve Kütahya'nın da Türkiye ile dünyaya bağlanması olmazsa olmazlarımızdandır. Havayolu ulaşımı Kütahya'nın gelişimi için çok önemli bir faktördür. Zaten gelişimimizden mutlu değiliz. Eğer bu seferler de iptal edilirse Türkiye'nin gelişiminin çok daha gerisinde kalırız."


"HAVAALANI YILLARIN HAYALİYDİ"



KÜTSO Başkanı Güral, havaalanının yılların hayali olduğunu belirterek; "Bilindiği gibi, yılların hayali havaalanımız açıldı ve iki hava yolu şirketi de burada hizmet vermekte. Ancak havayolu şirketlerinden bir tanesi yeterli müşteri olmamasını gerekçe göstererek 6 Eylül'den itibaren uçuşlarını durduracağını anons etti. İptal nedeni ile ilgili olarak yapılan görüşmelerimizde, orta boy uçakların ortalama 135 yolcu kapasitesi olmasına rağmen, Pegasus uçaklarının 180-200 yolcu kapasiteli olduğu, bu nedenle doluluklarda beklenen yüzdenin yakalanamadığı, dolayısıyla da verimli olmadığı, bu nedenle uçuşların iptal edilmesi mecburiyeti doğduğunu ifade etmişlerdir. Yapılacak en önemli görevimiz, Zafer Havaalanı'ndan yararlanan bölge insanlarının uçak yolculuğunu tercih etmelerinin sağlanması gerektiğidir. Hem THY, hem de Pegasus doluluklarının artırılması için destek verilmesi halinde, iptal gerekçesinin ortadan kalkacağı bilinmeli ve tüm gücümüzle doluluk sağlanması için kendimizi görevli saymalıyız" şeklinde konuştu.



Havayolu firmalarının da ticaretleri nispetinde sürdürrebilmesi için bölge halkının bütün imkanları doğrultusunda havayollarını desteklemesi gerektiğini vurgulayan Güral, havalimanı içerisinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyelerinde özel bir salon tahsil edildiğini söyledi.
Birlik üyelerinin CİP salonundan yaralarlanabileceğinin altını çizen Güral, "Zafer Havalimanı'nda Kütahya Ticaret ve Sanayi Odamız üyeleri için hazırlattığımız CİP özel salonunu bizler Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine üye olan herkese hizmet vermesi için hazırlattık. Zafer Havalimanı'nda uçuş yapacak olan birlik üyeleri eşleri, çocukları ve yakınları ile bu odaları rahatlıkla kullanabilecekler. Burada olmazsa olmaz olan, bizim bu uçuşları yolculuklarımızda uçağı kullanmak suretiyle desteklememiz gerek. Eğer biz bu desteği sağlamaz isek ve uçuşlar da iptal edilirse yapılacak çok fazla bir şey kalmaz. Şunu da unutmayalım, duran veya iptal edilen bir şeyi yeniden başlatmak, yeniden hayata geçirmek, onu ilk başlatılmasından daha zordur. Buna fırsat vermemeliyiz ki onların da "Yolcu kapasitesinden kaynaklı" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ucuz Uçak Bileti